T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / KIRIKHAN - Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mesleki Açık Öğretim Lisesi

Okulumuzda Mesleki Açık Öğretim Lisesi kapsamında yüzyüze eğitim verilmektedir. Siz de isterseniz okulumuza gelip, okulumuzda okutulan alanlardan ilgi duyduğunuz bir alanda mesleki açık öğretim lisesi okuyabilir ve meslek lisesi diploması alabilirsiniz. Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Yüz Yüze Eğitimle İlgili Sık Sorulan Sorular

Yüz yüze eğitim nedir? 

Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt olan öğrencilerin kayıtlı oldukları alan ile ilgili meslek liselerinde almak zorunda oldukları derslerin eğitimidir.

 

Yüz yüze eğitim ile alınacak dersler nasıl seçilir?

              Yüz yüze eğitim ile alınması gereken dersler bu eğitimin alınacağı okul tarafından seçilir. Öğrenci her dönem verilen dersleri okula devam ederek alır.

 

 Yüzyüze eğitim yapılması uygun olmayan alanlar nelerdir?

      Yüzyüze eğitim yapılması uygun olmayan alanlara dair görüş yazısını görmek için buraya tıklayınız.

 

Kayıt olduğumuz dönemde 8 kişi ile yüz yüze eğitime devam ediyorduk şimdi sayımız düştü. Önümüzdeki dönemlerde yüz yüze eğitime devam edebilir miyiz?

       Eğitime başlanırken 8 kişilik grubun oluşması beklenir. Sekiz kişi ile başlayan öğrenci sayısındaki ilerideki zamanlarda düşme eğitimin devamına engel teşkil etmez.

  

I. Dönem yüz yüze eğitime gidemedim, II. Dönem devam edebilir miyim?

            Yüz yüze eğitimde alınan dersler yıl içerisinde birbirini tamamlayan derslerdir. Örneğin: Elektronik Uygulamaları dersi Mesleki Açık öğretim lisesinde Elektronik Uygulamaları 1 ve Elektronik Uygulamaları 2 dersi olarak okutulmaktadır. Öğrenci öncelikle Elektronik Uygulamaları 1 dersini sonraki dönemde ise Elektronik Uygulamaları 2 dersini almak zorundadır. Birinci dönem dersini almadan ikinci dönemin dersi alınamaz. Ancak; Birinci dönem dersini almış devamsızlık hariç başarısız olmuş öğrenciler 2. Dönemin dersini alabilirler. Birinci dönemde herhangi bir dersten devamsızlıktan başarısız olanlar aynı dersin ikinci dönemdeki devamını alamazlar.

  

Genel Açık Öğretim Lisesinde Mesleki Açık Öğretim gibi yüz yüze eğitim var mıdır?

 Genel Açık Öğretim Lisesinde yüz yüze eğitim yoktur, sadece sınavlar vardır.

 


 

Yazın, 3.Dönem Yüz yüze eğitim verilir mi?

       Eğitim öğretim yılı içerisinde, okulun fiziki şartların uygun olmayışı gibi çeşitli nedenlerle yapılamayan eğitim öğretim uygulamaları, yarıyıl ve yaz tatillerinde yoğunlaştırılmış eğitim yoluyla da yapılabilmektedir. Bunların dışında, söz konusu zamanlarda bir üst dönemin eğitim öğretiminin 3. dönem olarak yoğunlaştırılmış eğitim yoluyla yapılması mümkün bulunmamaktadır.

 


 Yüz yüze eğitim bir öğretim yılında kaç dönem verilir?

       Yüz yüze eğitim bir öğretim yılı 18´ şer haftadan 2 dönem olarak verilir.

 


 Yüz yüze eğitimi bitiren öğrenci temrinlik ücreti öder mi?

         Temrinlik ücreti yüz yüze eğitime devam eden öğrenciden alınır. Yüz yüze eğitime devam etmeyen öğrencilerden temrinlik ücreti alınmaz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.05.2018 - Güncelleme: 18.12.2019 15:20 - Görüntülenme: 1163
  Beğen | 0  kişi beğendi