HATAY / KIRIKHAN - Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Öğrenci Başarısında Veliye Düşen Görevler

• Çocuğunuzu kahvaltı ettirmeden veya yemek yedirmeden kesinlikle okula göndermeyiniz. Yemeklerini zamanında yediriniz.

• Çocuğunuza yeteri kadar harçlık veriniz. Harçlığını mümkünse aylık veya haftalık olarak toptan veriniz. Böylelikle kendisini yönetmesini öğrenecek ve sorumluluk kazanacaktır.

• Çocuklarınızı başka çocuklarla veya kardeşleri ile mukayese etmeyiniz. Her insanın sahip olduğu nitelikler farklıdır. Onları olduğu gibi kabul ediniz.

• Çocuklarınıza iyi notların yanında, zayıf not almasının da normal olduğunu ve çalışmakla durumunu düzeltebileceğini telkin ediniz.

• Çocuğunuzun okul yaşantısı ile ilgileniniz. Anlattıklarını dinleyiniz.

• Çocuğunuzun okul dışındaki arkadaşlarının kontrol ediniz.

• Çocuğunuzun okul ve öğretmenler hakkında şikayetleri olursa onu dinledikten sonra okul yönetimi ve öğretmenler ile görüşünüz.

• Öğretmenler öğrencisinden makul olan ders araç ve gereçlerini almasını istemişlerse bunları zamanında ve yeterince temin ediniz.

• Çocuğunuzun mümkün olduğu kadar sosyal yaşantılar içinde, sosyal olmasını sağlayınız. Okul ve çevresindeki sosyal faaliyetlere katılmasına izin veriniz.

• İçinde bulundukları yaşlarda arkadaş çocuğunuz için çok önemlidir. Arkadaşı olmasına, iyi arkadaş seçmesine yardımcı olunuz.

• TV izlemede ve bilgisayar kullanımında çocuğunuza iyi alışkanlıklar kazandırınız. Sürekli TV izlemek ve bilgisayar kullanımı çocuğunuzun başarısını olumsuz yönde etkiler. Ancak bunu zor kullanarak değil ikna ederek gerçekleştiriniz.

• Çocuğunuzun okuluna ve eve zamanında gelişini sağlayınız, varsa geç kalma alışkanlığını önleyiniz.

• Evde çocuğunuza rahat bir çalışma ortamı hazırlayınız. Çocuklarınızın zararlı alışkanlıklar edinmesine engel olunuz. Onları zararlı alışkanlıklara karşı duyarlı hale getiriniz.

• Çocuğunuzun çeşitli sorunları için sınıf öğretmenine başvurunuz.
• Çocuğunuzun evde ders çalışmasını kontrol ediniz. Ancak sürekli şekilde "Dersine Çalış!" ikazı olumsuz etki yapmaktadır. Ona güvendiğinizi belli ederek uyarınız.

• Çocuğunuzun okula devam durumunu yakından izleyiniz.

• Çocuğunuzun yanında ona uygulanan eğitimin tartışmasını yapmayınız. Okul ve öğretmenler ile ilgili görüşlerinizi çocuğun yanında açığa vurmayınız. Çocuğunuzun çalışma programı yapmasına, uygulamasına yardımcı olunuz. Planlı çalışma üzerinde durunuz.

• Kitap okuma alışkanlığı kazandırınız.

Yayın: 23.05.2018 - Güncelleme: 14.06.2020 20:26 - Görüntülenme: 437